CURATOREN

André Groeneveld (Amsterdam, 1966) Is in het dagelijks leven conservator voor kunst, fotografie, design en dagelijkse gebruiksvoorwerpen van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, onbezoldigd conservator van het Katwijks Museum en bestuurslid voor kunstbeleid, ballotage en kunstreizen van de Kunststichting Firmat Van Drie in Gouda.

Hij had misschien wel kunstenaar willen worden, maar vond zichzelf niet goed genoeg. Het werd de Reinwardt Academie in Leiden, waar hij Tentoonstellingsbouw en Cultureel erfgoed studeerde. Zo kon en kan hij zijn passie voor kunst en cultuur kwijt in het creëren van tentoonstellingen. Hij voelt zich prettig in de omgang met kunstenaars. Door verbindingen te maken met het heden, ontstonden kunstprojecten met professionele kunstenaars, zoals “Zeegezichten” in de Prins Hendrik Stichting in Egmond aan Zee en een reeks en plein air schilderpro­jecten in Katwijk, Volendam en Egmond en op Urk. Zijn die dorpen nu net zo pittoresk als in de 19de eeuw?, was de vraag. Tijdens deze schilderprojecten van een week lang kookte zijn vriendin Anita voor de deelnemende kunstenaars. De liefde voor het tonen van kunst op locatie, geïnspireerd door projecten van de Belgische curator en museumdirecteur Jan Hoet, brachten hem tot LichtKunstGouda en ‘Verrückt | Verrukt” in ArToll.

Anita Poot (Gouda, 1958) Zat in haar jeugd bij de padvinderij. Al vroeg ging ze met verschillende afdelingen mee op kamp om voor de deelnemers te koken. Jong geleerd is oud gedaan! Een paar jaar geleden kookte ze nog voor maatschappelijk zwakkeren en samen met André is zij ook voor kunstenaars gaan koken. Zelf zegt ze: “Heerlijk vind ik het, al dat gekook!”