Expositie “Vers Werk”

In deze tentoonstelling kun je kennismaken met nieuwe firmanten die zich het afgelopen jaar hebben aangesloten bij Kunstcentrum Firma Van Drie. Momenteel 105 kunstenaars in totaal. Vier gepassioneerde vrouwen tonen hun meest recente creaties: Nelly Geluk, Conny Kruithof, Marleen Scholten en Ank van der Wal.

Foto’s zijn gemaakt door de kunstenaars zelf, vrij te publiceren. Versie liggend: van links naar rechts werk van: Ank van der Wal, Nelly Geluk, Margreet Scholten, Conny Kruithof. 

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

Nelly Geluk heeft een voorliefde voor ruimtelijk werk en put inspiratie uit haar afkomst. Het platteland, de polder, de natuur en oude emoties nemen een belangrijke plaats in. Voor het werk ‘Zevenmaal geven en nemen’ dat zij exposeert, gebruikte zij wijwaterbakjes, gekregen van een kennis. Die hingen vroeger ook bij haar buren in de keuken. Zo’n wijwaterbakje in de palm van haar hand inspireerde haar tot werkstukken met gebruikte werkhandschoenen van verschillende bedrijven. Gevonden handschoenen of wantjes brachten het totaal op zeven. www.nellygeluk.nl

Conny Kruithof heeft religieuze beelden van etnische oorsprong vaak als uitgangspunt voor haar werk. Zij vindt inspiratie in de beeldtaal van reliekhouders. Ze plaatst er graag meerdere bij elkaar in een nieuwe context. Haar tekeningen vormen dikwijls de basis voor olieverf-op-wasschilderijen. Het transparante karakter van deze techniek past bij haar onderwerpen. Het papier waarop de was is uitgesmeerd is dun, zodat er meer bewerkingen op kunnen worden uitgevoerd, zoals borduren en snijden. 
www.conny-kruithof.nl

Margreet Scholten gebruikt voor haar werk niet alleen handgeschept papier, acryl- en poederverf, maar ook verschillende steensoorten. Het handgeschepte papier is afkomstig uit Nepal. Ze beschildert het liefst zo dat het karakter van het papier behouden blijft, om het tenslotte nog te borduren. Dat laatste gebeurt met de naaimachine of met de hand. Inspiratiebron is vooral het papier zelf, maar zij toont ook een serie werk die gaat over ‘alles wat haar aan het hart ligt’. Haar werk in steen behelzen vaak vogels. “Het blijft,” zegt zij “spannend een vogel van steen te laten vliegen.”

www.scholtenvanberkel.nl

Ank van der Wal vormt sculpturen met het stikken van textiel, en door stof te combineren met andere materialen. In haar beelden speelt het menselijk lichaam een hoofdrol. Dat kan rechtstreeks zijn, of indirect, bijvoorbeeld als afdruk. Haar werkwijze is ambachtelijk en het resultaat ontstaat geleidelijk en na veel materiaalproefjes. In haar sculpturen vertelt zij een verhaal over de mens en zijn verhouding tot natuur en milieu.
www.firmavandrie.nl/kunstenaars/ank-van-der-wal